8–10 kpl
250 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 dl ruisjauhoja
2 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
6–7 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2–3 tl perunajauhoja
Vuokien voiteluun:
margariinia tai voita
1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
2. Ota noin 2/3 taikinasta ja painele sitä ohut kerros voideltuihin alumiinisiin muffinivuokiin tai muffinipellin syvennyksiin, pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Jaa täyte vuokiin ja ripottele päälle hieman perunajauhoja.
4. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi jauhotetulla työpöydällä ja ota siitä muotilla tai esimerkiksi juomalasilla paistoksiin muffinivuokien kokoiset kannet. Laita taikinakannet vuokiin täytteen päälle ja painele pohjan ja kannen liitoskohdat huolellisesti kiinni.
5. Pistele paistokset haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Voit valmistaa myös yhden ison paistoksen piirakkavuoassa, jolloin kypsennysaika on noin 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2