Artikkeli

Ruis-mustik­ka­pais­tokset

8–10 kpl

250 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 1/2 dl so­ke­ria

3 dl ruis­jau­ho­ja

2 dl oh­ra­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

6–7 dl mus­ti­koi­ta

1/2 dl so­ke­ria

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2–3 tl pe­ru­na­jau­ho­ja

Vuo­kien voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää voi-so­ke­ri­vaah­toon. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si, kää­ri kel­muun ja lai­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään puo­lek­si tun­nik­si.

2. Ota noin 2/3 tai­ki­nas­ta ja pai­ne­le sitä ohut ker­ros voi­del­tui­hin alu­mii­ni­siin muf­fi­ni­vuo­kiin tai muf­fi­ni­pel­lin sy­ven­nyk­siin, poh­jal­le ja reu­noil­le.

3. Se­koi­ta mus­ti­koi­den jouk­koon so­ke­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri. Jaa täy­te vuo­kiin ja ri­pot­te­le pääl­le hie­man pe­ru­na­jau­ho­ja.

4. Kau­li lop­pu tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si jau­ho­te­tul­la työ­pöy­däl­lä ja ota sii­tä muo­til­la tai esi­mer­kik­si juo­ma­la­sil­la pais­tok­siin muf­fi­ni­vuo­kien ko­koi­set kan­net. Lai­ta tai­ki­na­kan­net vuo­kiin täyt­teen pääl­le ja pai­ne­le poh­jan ja kan­nen lii­tos­koh­dat huo­lel­li­ses­ti kiin­ni.

5. Pis­te­le pais­tok­set haa­ru­kal­la ja pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit val­mis­taa myös yh­den ison pais­tok­sen pii­rak­ka­vuo­as­sa, jol­loin kyp­sen­ny­sai­ka on noin 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ