Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Ruis-frittimuikut ja avoka­do­to­maat­ti­sa­laatti

Sekoita keskenään fritee­raa­mis­tai­kinan ainekset ja anna taikinan turvota viileässä noin puoli tuntia...

3–4:lle

100 g puh­kot­tu­ja neu­la­muik­ku­ja

1 l ryp­si­öl­jyä fri­tee­raa­mi­seen

Fri­tee­raa­mis­tai­ki­na:

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl ruis­jau­ho­ja

1 1/2 dl ki­ven­näis­vet­tä

hyp­py­sel­li­nen suo­laa

Sa­laat­ti:

3 kyp­sää avo­ka­doa

puo­li­kas kel­ta­si­pu­li

6 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

2 rkl sil­put­tua, tuo­ret­ta

ba­si­li­kaa

puo­len sit­ruu­nan mehu

1 tl öl­jyä

mus­ta­pip­pu­ria ja suo­laa

1. Se­koi­ta kes­ke­nään fri­tee­raa­mis­tai­ki­nan ai­nek­set ja an­na tai­ki­nan tur­vo­ta vii­le­äs­sä noin puo­li tun­tia.

2. Kuu­men­na öl­jy isos­sa kat­ti­las­sa. Kas­ta mui­kut fri­tee­raa­mis­tai­ki­naan ja up­po­pais­ta ne pie­nis­sä eris­sä öl­jys­sä kau­niin kul­lan­kel­tai­sik­si. Nos­ta val­miit mui­kut rei­kä­kau­hal­la ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan.

3. Val­mis­ta avo­ka­do­sa­laat­ti. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta ki­vet. Kuo­ri ja vii­pa­loi avo­ka­dot.

4. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li. Vii­pa­loi to­maa­tit. Silp­pua ba­si­li­ka.

5. Yh­dis­tä ai­nek­set tar­joi­lu­as­ti­aan. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, öl­jyl­lä, mus­ta­pip­pu­ril­la ja suo­lal­la.

6. Tar­joa mui­kut läm­pi­mi­nä avo­ka­do­sa­laa­tin kans­sa suo­lai­se­na ta­pas­tyy­li­si­nä ma­ku­pa­loi­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ