Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2010

Rucola-parme­saa­ni­säm­pylät

Sämpylät aamupalapöytään.

noin 12 kpl

2 1/2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

1 tl suo­laa

1 rkl so­ke­ria

noin 6 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

100 g par­me­saa­nia raas­tet­tu­na

noin 1 dl ru­co­laa hie­non­net­tu­na

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la ja so­ke­ri. Alus­ta jau­hot tai­ki­naan eris­sä. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa öl­jy, par­me­saa­ni ja ru­co­la. Vai­vaa kim­moi­sak­si.

2. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si, noin 30 mi­nuut­tia.

3. Vai­vaa tai­ki­naa jau­ho­te­tul­la lei­vin­pöy­däl­lä. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta pak­su pöt­kö. Leik­kaa sii­tä te­rä­väl­lä veit­sel­lä tai lei­vin­las­tal­la pa­rin sen­tin vii­pa­lei­ta. Lai­ta pa­lat pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le leik­kuu­pin­ta ylös­päin. Ri­pot­te­le pääl­le jau­ho­ja ja an­na ko­ho­ta.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200–225 as­tees­sa noin 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes säm­py­lät ovat kyp­siä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min + ko­ho­tus- ja pais­to­a­jat noin 1 t