Koti ja keittiö 12/2008
(2 leipää)
1/2 l piimää
50 g hiivaa
1 1/2 dl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 dl kaljamaltaita
1 1/2 dl vehnäleseitä
1 dl kaurahiutaleita
noin 1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl puolukkasurvosta
2 1/2 dl ruisjauhoja
noin 6 dl vehnäjauhoja
Vuokien leivitykseen:
margariinia tai voita
vehnäleseitä
Pinnalle:
1/2 dl vettä
2 rkl siirappia
kaurahiutaleita
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut aineet paitsi vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
2. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Jaa taikina kahtia ja taputtele voideltuihin, vehnäleseillä leivitettyihin leipävuokiin. Kohota tunti.
3. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa leivät vuoista, voitele siirappivedellä ja ripota päälle hiutaleita. Paista uuniritilän päällä noin 15 minuuttia, jotta pinnasta tulee rapea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2