Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2002

Rosolli

Keitä juurekset kukin laji erikseen kuorineen pehmeiksi. Säästä punajuurten keitinliemi...

2 pe­ru­naa

4 pu­na­juur­ta tai etik­ka­pu­na­juur­ta

3 pork­ka­naa

1 pie­ni si­pu­li

1 maus­te­kurk­ku

Kas­ti­ke:

1 ½ dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl pu­na­juu­ren kei­tin­lien­tä

1 tl val­ko­vii­nie­tik­kaa

ri­paus suo­laa

ri­paus so­ke­ria

ri­paus val­ko­pip­pu­ri

1. Kei­tä juu­rek­set ku­kin laji erik­seen kuo­ri­neen peh­meik­si. Sääs­tä pu­na­juur­ten kei­tin­lie­mi. Jos käy­tät etik­ka­pu­na­juu­ria, nii­tä ei tar­vit­se keit­tää. Kuo­ri ja kuu­ti­oi juu­rek­set. Silp­pua si­pu­li ja kuu­ti­oi maus­te­kurk­ku.

2. Lado ro­sol­lin ai­nek­set laa­ke­al­le va­dil­le, jo­kai­nen ai­nes eril­leen toi­sis­taan.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke. Vat­kaa ker­ma ke­vy­ek­si vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon pu­na­juu­ren kei­tin­lien­tä tai etik­ka­pu­na­juur­ten lien­tä, etik­kaa ja maus­tei­ta. Tar­joa ro­sol­lin kans­sa.

Vink­ki! Voit li­sä­tä ro­sol­liin myös yh­den ome­nan kuu­ti­oi­tu­na.