Artikkeli

Rommilla maustettu pekaa­ni­päh­ki­nä­piiras

Poh­ja:

100 g voi­ta

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2-3 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

3 ka­nan­mu­naa

1 1/2 dl tum­maa ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1/2 tl suo­laa

50 g voi­ta su­la­tet­tu­na

2 dl sii­rap­pia

2 rkl kaa­ka­o­jau­het­ta

3 rkl rom­mia

3 dl pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

Ker­ma­vaah­to:

2 dl ker­maa

1 rkl to­mu­so­ke­ria

2-3 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1-2 rkl tum­maa rom­mia

1. Se­koi­ta lei­vin­jau­he veh­nä­jau­hoi­hin. Nypi voi ja jau­ho­se­os. Li­sää vesi ja se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai­ki­na pii­ras­vuo­kaan, poh­jal­le ja reu­noil­le.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää so­ke­ri, suo­la, voi­su­la ja sii­rap­pi, kaa­ka­o­jau­he ja rom­mi. Li­sää pe­kaa­ni­päh­ki­nät.

3. Kaa­da täy­te poh­jal­le. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa 30-40 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. An­na pii­raan ve­täy­tyä het­ken.

4. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää to­mu­so­ke­ri, va­nil­ja­so­ke­ri ja rom­mi. Tar­joa pii­ras huo­neen­läm­pöi­se­nä maus­te­tun ker­ma­vaah­don kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ