Pohja:
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kylmää vettä
Täyte:
3 kananmunaa
1 1/2 dl tummaa ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
2 dl siirappia
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl rommia
3 dl pekaanipähkinöitä
Kermavaahto:
2 dl kermaa
1 rkl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1-2 rkl tummaa rommia
1. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Nypi voi ja jauhoseos. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuokaan, pohjalle ja reunoille.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sokeri, suola, voisula ja siirappi, kaakaojauhe ja rommi. Lisää pekaanipähkinät.
3. Kaada täyte pohjalle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piiraan vetäytyä hetken.
4. Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja rommi. Tarjoa piiras huoneenlämpöisenä maustetun kermavaahdon kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2