Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Riisipuuro ja tyrnimarja-viikunakiisseli

Valmista kiisseli. Pane kattilaan tyrni- ja appelsiinimehut, sokeri ja paloitellut viikunat...

Val­mis­ta puu­ro nel­jäl­le puu­ro­rii­si­pa­ke­tin oh­jeen mu­kaan.

Kiis­se­li:

5 dl tyr­ni­me­hua

2 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

2 dl so­ke­ria

6–8 kui­vat­tua, peh­me­ää vii­ku­naa

2 dl vet­tä

3/4 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1. Val­mis­ta kiis­se­li. Pane kat­ti­laan tyr­ni- ja ap­pel­sii­ni­me­hut, so­ke­ri ja pa­loi­tel­lut vii­ku­nat.

2. Kuu­men­na se­os­ta se­koit­ta­en, kun­nes so­ke­ri on su­laa.

3. Se­koi­ta pe­ru­na­jau­hot vii­le­ään ve­teen. Li­sää seos ohu­e­na no­ro­na tyr­ni­mar­ja­poh­jaan koko ajan se­koit­ta­en. An­na kiis­se­lin pul­pah­taa pari ker­taa ja nos­ta kat­ti­la si­vuun jääh­ty­mään. Ri­pot­te­le pin­nal­le hiu­kan so­ke­ria.

4. Tar­joa kiis­se­li rii­si­puu­ron kans­sa esi­mer­kik­si aa­ton lou­naak­si.