3–4 annosta tuorepastaa
1 rkl säilykepunajuurten maustelientä
2 rkl hienoksi raastettua keitettyä punajuurta (täytteen punajuurista)
Täyte:
noin 300 g punajuuria
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
250 g ricottajuustoa
100 g parmesaaniraastetta
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Salvia-voikastike:
100 g voita
5 tuoretta salvianlehteä
Tarjoiluun:
3–4 rkl parmesaaniraastetta
1. Keitä punajuuret kuorineen suolalla maustetussa vedessä (1tl suolaa/l) kypsiksi, 30-40 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja raasta hienoksi.
2. Valmista tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Korvaa 1 rkl vettä tai munia säilykepunajuurien mausteliemellä ja lisää taikinaan 2 rkl keitettyä, raastettua punajuurta.
3. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet pannulla öljyssä. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Jaa pastataikina kahtia ja kauli ohueksi levyksi. Voit mankeloida taikinan myös pastakoneella. Ja taikina neljään osaan ja mankeloi litteäksi painellut taikinapalat pienentämällä pastakoneen aukkoa pykälä kerrallaan.
5. Asettele täytettä taikinalevyn puolikkaalle 5 cm välein. Kostuta välit vedellä ja paina toinen puoli taikinaa päälle. Leikkaa raviolit taikinapyörällä neliöiksi. Sulje neliöt.
6. Keitä suolalla maustetussa vedessä muutama tyyny kerrallaan, 4–7 minuuttia. Nosta raviolit reikäkauhalla vedestä ja pidä lämpiminä folion tai kannen alla.
7. Salvia-voikastike: Sulata voi kattilassa ja hienonna joukkoon salvianlehdet. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes voi saa väriä.
8. Annostele raviolit lautasille, laita päälle kastiketta ja parmesaaniraastetta. Juuston voi sekoittaa kastikkeeseen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ