Koti ja keittiö 8/2008
6 annosta
Ricotta-ohukaiset:
2 munaa
5 dl maitoa
1 rasia ricottajuustoa
1 ruukku rucolaa
1 ruukku ruohosipulia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
Paistamiseen:
margariinia tai voita
Tarjoiluun:
200 g isoja katkarapuja
Tomaattivinaigrette:
3–4 tomaattia
1/2 salaattisipulia
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 1/2 dl oliiviöljyä
3–4 rkl punaviinietikkaa
2–3 tl hunajaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Valmista vinaigrette. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kanta ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset ja anna maustua.
2. Riko munat kulhoon, lisää puolet maidosta, juusto, hienonnettu rucola, ruohosipuli, jauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja anna taikinan tekeytyä hetken ennen paistamista.
3. Paista taikinasta ohukaisia blini- tai ohukaispannulla.
4. Tarjoile ohukaiset katkarapujen ja tomaattivinaigretten kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2