SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 12/2015
noin 16 palaa
noin 1 l (300 g) vaahtokarkkeja pieninä kuutioina
3 rkl voita
1,5 l riisimuroja
100 g valko- tai tummaa suklaata (nonparelleja tai pieniä suklaakarkkeja tai kuivattuja marjoja)
1. Leikkaa vaahtokarkit pieniksi kuutioiksi tai käytä minivaahtokarkkeja.
2. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää vaahtokarkit. Sekoittele, kunnes vaahtokarkit sulavat.
3. Laita murot kulhoon ja kaada vaahtokarkkisula joukkoon. Sekoita nopeasti ja laita se leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (koko noin 25 x 35 cm). Seos on tahmeaa ja vaikeasti levittyvää, mutta kun se on jähmettynyt muutaman minuutin, massaa on hieman helpompi painella tasaiseksi.
4. Anna jähmettyä noin 15 minuuttia.
5. Sulata suklaa. Valuta se rennoiksi viivoiksi. Ripottele päälle nonparelleja, suklaakarkkeja tai kuivattuja marjoja. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2