Koti ja keittiö 6-7/2008
Ohje on neljälle hengelle
300–400 g säilöttyjä ravunpyrstöjä,
katkarapuja tai ravunlihaa
1 punainen paprika
3 avokadoa
puolikas galia- tai hunajameloni tai osa vesimelonia
2 isohkoa tomaattia
1 punasipuli tai purjon
valkoinen osa
yhden limetin tai puolen
sitruunan mehu
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
Koristeeksi:
lime- tai sitruunaviipaleita
Kastike:
oliiviöljyä maun mukaan
ripaus cayennenpippuria tai tabascoa
suolaa ja pippuria
1. Hienonna sipuli tai purjo. Kuutioi paprika, avokado ja tomaatti ja meloni. Purista päälle limetti- tai sitruunamehua, ettei avokado pääse tummumaan.
2. Hienonna puolet ravunpyrstöistä, ja säästä loput koristeeksi. Purista valkosipulinkynnet. Lisää ravunpyrstöt ja valkosipulit kasvisten joukkoon.
3. Hienonna korianteri ja lisää se salaattiin.
4. Sekoita oliiviöljy, cayennenpippuri tai tabasco ja makusi mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita kastike salaattiin. Mausta seos oliiviöljyllä.
5. Asettele salaatti lautasille tai vadille. Laita päälle kokonaiset ravunpyrstöt. Koristele lime- tai sitruunaviipaleilla ja korianterinlehdillä.
6. Tarjoa ravunpyrstösalaatti vähän viilennettynä tuoreen leivän tai näkkileivän kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2