Artikkeli

Raputartaletit

Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Sekoita muna ja vesi jauhoseokseen ja vaivaa nopeasti tasaiseksi...

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

125 g voi­ta

1 kel­tu­ai­nen

1/2 dl vet­tä

Täy­te:

200 g kat­ka­ra­pu­ja

nip­pu ba­si­li­kaa

ruo­ho­si­pu­lia

2 mu­naa + val­ku­ai­nen

2 dl kas­vis­ker­maa

ca­yen­ne­pip­pu­ria

1 dl juus­to­raas­tet­ta

1. Nypi jau­hot ja ras­va se­kai­sin. Se­koi­ta muna ja vesi jau­ho­se­ok­seen ja vai­vaa no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

2. Jaa tai­ki­na pa­pe­ri­muot­tei­hin tai voi­del­tui­hin tar­tel­let­ti­vuo­kiin, pai­ne­le ta­sai­sek­si myös reu­noil­le.

3. Pane kyl­mään het­kek­si.

4. Pil­ko yr­tit. Se­koi­ta ker­ma-mu­na­se­os ja maus­ta yr­tein. Jaa su­la­te­tut ja va­lu­te­tut ra­vut vuo­kiin. Kaa­da mu­na­se­os pääl­le. Ri­po­ta pin­taan juus­to­raas­te ja kyp­sen­nä pais­tok­sia 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ