Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Rapeat ja tahmaiset tofu-salaattitacot

Raikasta, rapeaa, pehmeää ja umamista! Kokoa salaattitacot juuri ennen tarjoilua, jotta salaatti pysyy rapsakkana. Kokonaisuuden kruunaa päälle lusikoitu sriracha-majoneesi.

Tah­me­at tofu-sa­laat­ti­ta­cot

20 min . help­po . 12 e

4 an­nos­ta

300 g kiin­te­ää to­fua

2 rkl soi­jaa

2 rkl ruo­ko­so­ke­ria

2 rkl see­sa­min­sie­me­niä

1 tl sri­rac­haa

1 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1 raas­tet­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

Pais­ta­mi­seen:

2 rkl ryp­si­öl­jyä

Li­säk­si:

1–2 pik­ku­sa­laat­tia

5 re­tii­siä

1 chili

1 dl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

½ dl sus­hi-in­ki­vää­riä

Sri­rac­ha-ma­jo­nee­si:

1 dl ma­jo­nee­sia

2 rkl sri­rac­haa

ri­paus suo­laa ja so­ke­ria

1. Pa­loit­te­le tofu. Se­koi­ta kul­hos­sa soi­ja, ruo­ko­so­ke­ri, see­sa­min­sie­me­net, sri­rac­ha, raas­tet­tu in­ki­vää­ri ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si sekä see­sa­min­sie­me­net.

2. Se­koi­ta sri­rac­ha-ma­jo­nee­sin ai­nek­set kul­hos­sa.

3. Huuh­te­le pik­ku­sa­laa­tit, revi leh­det tar­joi­lu­va­dil­le. Huuh­te­le ja vii­pa­loi re­tii­sit ja chili. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri.

4. Pais­ta to­fu­kuu­ti­oi­ta öl­jys­sä pais­tin­pan­nul­la vä­lil­lä se­koi­tel­len 5 mi­nuut­tia. Nos­ta to­fu­kuu­ti­ot, re­tii­sit, hil­lot­tu in­ki­vää­ri ja chi­lit sa­laa­tin­leh­dil­le. Nos­te­le pääl­le sri­rac­ha­ma­jo­nee­sia. Vii­meis­te­le sa­laat­ti­ta­cot ko­ri­an­te­ril­la.