Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Raparperi-kookos­mu­ru­pais­tokset

Paloittele raparperit. Perkaa ja halkaise mansikat. Sekoita sokeri, perunajauhot ja raastettu appelsiininkuori keskenään...

(4–6 an­nos­ta)

500 g ra­par­pe­ria

2 dl man­si­koi­ta

2 1/2 dl so­ke­ria

2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

2 tl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

Mu­ru­se­os:

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

ri­paus suo­laa

Tar­joi­luun:

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

3 rkl tuo­ret­ta mint­tua hie­non­net­tu­na

2–3 tl to­mu­so­ke­ria

1. Pa­loit­te­le ra­par­pe­rit. Per­kaa ja hal­kai­se man­si­kat. Se­koi­ta so­ke­ri, pe­ru­na­jau­hot ja raas­tet­tu ap­pel­sii­nin­kuo­ri kes­ke­nään. Kään­te­le jouk­koon va­ro­vas­ti ra­par­pe­rin­pa­lat ja man­si­kat. Jaa seos 4-6 pie­neen ma­ta­laan vuo­kaan.

2. Val­mis­ta mu­ru­se­os. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Li­sää veh­nä­jau­hot, koo­kos­hiu­ta­leet ja va­nil­ja­so­ke­ri ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Le­vi­tä mu­ru­se­os vuo­kiin ja pais­ta pii­rai­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 30 min. An­na jääh­tyä het­ken en­nen tar­joi­lua.

4. Se­koi­ta maus­ta­mat­to­maan jo­gurt­tiin mint­tu ja to­mu­so­ke­ri.

Vink­ki! Voit val­mis­taa pais­tok­sen myös yh­des­sä isos­sa ma­ta­las­sa pii­ras­vuo­as­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ