Koti ja Keittiö 05/07
(4–6 annosta)
500 g raparperia
2 dl mansikoita
2 1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl raastettua appelsiininkuorta
Muruseos:
75 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Tarjoiluun:
2 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
2–3 tl tomusokeria
1. Paloittele raparperit. Perkaa ja halkaise mansikat. Sekoita sokeri, perunajauhot ja raastettu appelsiininkuori keskenään. Kääntele joukkoon varovasti raparperinpalat ja mansikat. Jaa seos 4-6 pieneen matalaan vuokaan.
2. Valmista muruseos. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä muruseos vuokiin ja paista piiraita uunissa 175 asteessa noin 30 min. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
4. Sekoita maustamattomaan jogurttiin minttu ja tomusokeri.
Vinkki! Voit valmistaa paistoksen myös yhdessä isossa matalassa piirasvuoassa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2