Artikkeli

Kuva Jes Buus­mann

Raparperihilloke

600 g ra­par­pe­ria

noin 100 g so­ke­ria maun mu­kaan

½ tl hie­nok­si raas­tet­tua luo­mu­sit­ruu­nan kuor­ta

1. Leik­kaa ra­par­pe­rit noin kah­den sen­tin kuu­ti­oik­si ja lai­ta kat­ti­laan.

2. Li­sää so­ke­ri ja raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri ja läm­mi­tä seos va­ro­vas­ti kie­hu­vak­si. An­na kie­hua pari mi­nuut­tia mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes ra­par­pe­rit peh­me­ne­vät, mut­ta ei­vät ha­joa.

3. Ota hil­lo­ke lie­del­tä ja tar­joi­le esi­mer­kik­si pais­te­tun broi­le­rin, li­ha­pul­lien ja kyl­jys­ten seu­ra­na uu­sien pe­ru­noi­den ja sil­pu­tun, tuo­reen per­sil­jan kans­sa.