Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
4 hengelle
4 raita- tai punajuurta
500 g gnoccheja
Kastike
2 valkosipulinkynttä
1 kesäsipuli
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, reilusti mustapippuria myllystä
1 iso prk (0,33 l) kuohukermaa
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
100 g sinihomejuustoa muruina
3 rkl hienonnettua yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai basilikaanoin
1 dl pecorinojuustoraastetta
1. Valmista ensin raitajuuret. Pistele pestyihin raitajuuriin reikiä haarukalla. Laita ne uunivuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes raitajuuret ovat kypsiä. Kuori ja viipaloi ne.
2. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kesäsipuli varsineen. Kuullota silppua pannulla keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta seos.
4. Lisää joukkoon raitajuurilohkot, puolitetut kirsikkatomaatit, hienonnetut yrtit ja sinihomejuusto. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Anna seoksen lämmetä.
5. Yhdistä keitetyt gnocchit ja kastike. Laita seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle pecorinoa. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Valmistusaika: esikypsennys 1 tunti + valmistus 20 minuuttia
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 18 e
Viinisuositus: Kypsän sitruksinen, mausteinen ja keskihapokas Cantina Zaggagnini Il Bianco di Ciccio 2015, Italia, 14,29 e.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ