Koti ja Keittiö 05/07
(6–8:lle)
150 g savoiardikeksejä
1 pkt (110 g) valmiita marenkilevyjä
1 l vaniljajäätelöä
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
2–3 rkl sitruunanmehua
Koristeluun:
vaahdotettua kermaa
tuoreita syötäviä kukkia ja esim. mintun lehtiä
1. Pane halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle toinen marenkilevyistä. Poista terävällä veitsellä uloin marenkipohjan kaari niin, että savoiardikeksit mahtuvat seisomaan marenkilevyn ja irtopohjavuoan välissä.
2. Mittaa ja lyhennä osa kekseistä irtopohjavuoan korkuisiksi. Vuoraa ulkoreuna tiiviisti kekseillä.
3. Notkista hieman pehmennyt jäätelö ja lisää rahka, sitruunankuorija mehu. Makeuta seos murennetulla marengilla makusi mukaan. Toimi rivakasti.
4. Levitä seoksesta kerros marenkipohjalle ja painele tähän kerrokseen pystyyn loput sopivan korkuisiksi lyhennetyistä kekseistä esimerkiksi kahdeksi pieneneväksi ympyräksi.
5. Pane loppu täyte terättömään pursotinpussiin ja pursota keksien väliin. Peitä kakku tiiviisti kelmulla ja pane pakkaseen tarjoilupäivää odottamaan.
6. Ota kakku huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele kermavaahtonokareilla ja tuoreilla kukilla sekä yrteillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2