Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Raikas sitruu­na­jää­te­lö­sa­voi­ar­di­kakku

Pane halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle toinen marenkilevyistä. Poista terävällä veitsellä uloin marenkipohjan kaari niin, että savoiardikeksit mahtuvat...

(6–8:lle)

150 g sa­voi­ar­di­kek­se­jä

1 pkt (110 g) val­mii­ta ma­ren­ki­le­vy­jä

1 l va­nil­ja­jää­te­löä

1 prk (250 g) mai­to­rah­kaa

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2–3 rkl sit­ruu­nan­me­hua

Ko­ris­te­luun:

vaah­do­tet­tua ker­maa

tuo­rei­ta syö­tä­viä kuk­kia ja esim. min­tun leh­tiä

1. Pane hal­kai­si­jal­taan 20 cm ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le toi­nen ma­ren­ki­le­vyis­tä. Pois­ta te­rä­väl­lä veit­sel­lä uloin ma­ren­ki­poh­jan kaa­ri niin, et­tä sa­voi­ar­di­kek­sit mah­tu­vat sei­so­maan ma­ren­ki­le­vyn ja ir­to­poh­ja­vuo­an vä­lis­sä.

2. Mit­taa ja ly­hen­nä osa kek­seis­tä ir­to­poh­ja­vuo­an kor­kui­sik­si. Vuo­raa ul­ko­reu­na tii­viis­ti kek­seil­lä.

3. Not­kis­ta hie­man peh­men­nyt jää­te­lö ja li­sää rah­ka, sit­ruu­nan­kuo­ri­ja mehu. Ma­keu­ta seos mu­ren­ne­tul­la ma­ren­gil­la ma­ku­si mu­kaan. Toi­mi ri­va­kas­ti.

4. Le­vi­tä se­ok­ses­ta ker­ros ma­ren­ki­poh­jal­le ja pai­ne­le tä­hän ker­rok­seen pys­tyyn lo­put so­pi­van kor­kui­sik­si ly­hen­ne­tyis­tä kek­seis­tä esi­mer­kik­si kah­dek­si pie­ne­ne­väk­si ym­py­räk­si.

5. Pane lop­pu täy­te te­rät­tö­mään pur­so­tin­pus­siin ja pur­so­ta kek­sien vä­liin. Pei­tä kak­ku tii­viis­ti kel­mul­la ja pane pak­ka­seen tar­joi­lu­päi­vää odot­ta­maan.

6. Ota kak­ku huo­neen­läm­pöön vä­hin­tään 30 mi­nuut­tia en­nen tar­joi­lua ja ko­ris­te­le ker­ma­vaah­to­no­ka­reil­la ja tuo­reil­la ku­kil­la sekä yr­teil­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ