Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2010

Rahka-juustomaljat

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele keksiseos juomalasien pohjalle...

Poh­ja:

8 di­ges­ti­ve­kek­siä

40 g voi­ta

Täy­te:

250 g mai­to­rah­kaa

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2 dl vis­pi­ker­maa

1 va­nil­ja­tan­ko

1/2 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

3/4 dl so­ke­ria

4 lii­va­te­leh­teä

Li­säk­si:

1 man­go

2 pas­si­o­he­del­mää

akaa­si­a­hu­na­jaa

1. Murs­kaa kek­sit. Su­la­ta voi ja se­koi­ta kek­si­murs­kaan. Pai­ne­le kek­si­se­os juo­ma­la­sien poh­jal­le.

2. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

3. Se­koi­ta mai­to­rah­ka ja tuo­re­juus­to. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää rah­ka­se­ok­seen. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko. Raa­pu­ta si­sus täyt­tee­seen. Maus­ta in­ki­vää­ril­lä ja so­ke­ril­la.

4. Liu­o­ta lii­va­te­leh­det tilk­kaan kuu­maa vet­tä. Li­sää lii­va­te ohu­e­na nau­ha­na täyt­tee­seen sa­mal­la se­koit­ta­en. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Lu­si­koi täy­te juo­ma­la­sei­hin kek­si­poh­jan pääl­le. Lai­ta kyl­mään jäh­met­ty­mään pa­rik­si tun­nik­si.

5. Kuo­ri ja pa­loit­te­le man­go. Lai­ta man­go­pa­lo­ja la­sei­hin rah­ka­täyt­teen pääl­le. Hal­kai­se pas­si­o­he­del­mät ja lu­si­koi si­suk­set man­go­pa­lo­jen pääl­le. Va­lu­ta lo­puk­si an­nos­ten pääl­le akaa­si­a­hu­na­jaa.

Ai­ka: noin 30 min + jäh­met­ty­mi­sai­ka 2 t