Artikkeli

Puolukka-vadelmasorbetti ja kinuski-mante­li­li­köö­ri­kastike

Valmista ensin kastike. Keitä kerma-sokeriseosta paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee...

3 1/2 dl so­ke­ria

3 dl vet­tä

3 dl puo­lu­koi­ta so­see­na

1 dl va­del­mia so­see­na

Kas­ti­ke:

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 rkl voi­ta

1 rkl man­te­li­li­köö­riä tai man­te­lie­sans­sia

1. Val­mis­ta en­sin kas­ti­ke. Kei­tä ker­ma-so­ke­ri­se­os­ta pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee.

2. Li­sää lo­puk­si voi ja esans­si tai li­köö­ri ja jääh­dy­tä.

3. An­nos­te­le vesi ja so­ke­ri kat­ti­laan. Se­koi­ta koko ajan ja an­na kie­hah­taa. Jääh­dy­tä en­sin huo­neen­läm­pöi­sek­si ja lai­ta sit­ten lie­mi vie­lä jää­kaap­piin tun­nik­si.

4. Li­sää lie­meen mar­ja­so­seet ja val­mis­ta seos lop­puun jää­te­lö­ko­nees­sa. Jos et omis­ta jää­te­lö­ko­net­ta, ota seos pari-kol­me ker­taa jää­ty­mi­sen ai­ka­na pois pa­kas­ti­mes­ta ja se­koi­ta hy­vin. Pa­kas­ta lo­puk­si ai­na­kin nel­jä tun­tia.

5. Tar­joa sor­bet­ti ko­ko­nais­ten mar­jo­jen ja ki­nus­ki-man­te­li­li­köö­ri­kas­tik­keen kans­sa.