16 kpl
Ruistaikina:
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
Puolukkatäyte:
3 suurta, keitettyä perunaa
1 dl ruisjauhoja
2 dl sokeroitua puolukkasurvosta
2 rkl sokeria
suolaa
Voiteluun:
50 g voita
1 dl maitoa
1. Sekoita ruistaikinan ainekset keskenään ja alusta niistä kimmoisa, kaulittava taikina. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan imeltyä 2–3 tuntia huoneenlämmössä. Peitä taikina, jottei se kuivu.
2. Survo kypsät perunat. Lisää survokseen muut täytteen ainekset.
3. Muotoile pohjataikina tangoksi jauhotetulla leivontaalustalla. Jaa taikina pieniksi palloiksi ja kauli ne ohuiksi pyörylöiksi (halkaisija 15–20 cm). Peitä ylimääräiset taikinapallot liinalla, jotta ne eivät kuivu leivonnan aikana.
4. Levitä taikinapohjille puolukkatäytettä. Käännä taikinan reunat sentin leveydeltä ylöspäin ja rypytä samalla taikinaa.
5. Nosta rönttöset leivinpaperille uunipellille. Paista niitä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
6. Voitele lämpimät rönttöset sulatetun voin ja maidon seoksella ja peitä ne tiiviisti liinalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2