Artikkeli

Puoluk­ka­rönt­töset

16 kpl

Ruis­tai­ki­na:

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 dl ruis­jau­ho­ja

1 1/2 dl vet­tä

1/2 tl suo­laa

Puo­luk­ka­täy­te:

3 suur­ta, kei­tet­tyä pe­ru­naa

1 dl ruis­jau­ho­ja

2 dl so­ke­roi­tua puo­luk­ka­sur­vos­ta

2 rkl so­ke­ria

suo­laa

Voi­te­luun:

50 g voi­ta

1 dl mai­toa

1. Se­koi­ta ruis­tai­ki­nan ai­nek­set kes­ke­nään ja alus­ta niis­tä kim­moi­sa, kau­lit­ta­va tai­ki­na. Li­sää tar­vit­ta­es­sa jau­ho­ja. An­na tai­ki­nan imel­tyä 2–3 tun­tia huo­neen­läm­mös­sä. Pei­tä tai­ki­na, jot­tei se kui­vu.

2. Sur­vo kyp­sät pe­ru­nat. Li­sää sur­vok­seen muut täyt­teen ai­nek­set.

3. Muo­toi­le poh­ja­tai­ki­na tan­gok­si jau­ho­te­tul­la lei­von­taa­lus­tal­la. Jaa tai­ki­na pie­nik­si pal­loik­si ja kau­li ne ohuik­si pyö­ry­löik­si (hal­kai­si­ja 15–20 cm). Pei­tä yli­mää­räi­set tai­ki­na­pal­lot lii­nal­la, jot­ta ne ei­vät kui­vu lei­von­nan ai­ka­na.

4. Le­vi­tä tai­ki­na­poh­jil­le puo­luk­ka­täy­tet­tä. Kään­nä tai­ki­nan reu­nat sen­tin le­vey­del­tä ylös­päin ja ry­py­tä sa­mal­la tai­ki­naa.

5. Nos­ta rönt­tö­set lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta nii­tä 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia.

6. Voi­te­le läm­pi­mät rönt­tö­set su­la­te­tun voin ja mai­don se­ok­sel­la ja pei­tä ne tii­viis­ti lii­nal­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ