2 l puolukoita
1 dl vettä
4 dl kidesokeria
3 dl fariinisokeria
5 viipaletta tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
1/2 kg omenoita (hapan ja kirpeä lajike)
1–2 säilöntätablettia natriumbentsoaattia (apteekista)
1. Puhdista ja huuhtele puolukat. Pane ne kattilaan veden, sokerin, inkiväärin ja kanelin kanssa. Keitä marjoja 10 minuuttia.
2. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Paloittele omenat ja lisää ne kattilaan.
3. Keitä hilloa, kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Kuori vaahto hillon pinnalta ja lisää kuumaan vesitilkkaan sekoitettu säilöntäaine. Poista hillosta kanelitanko.
4. Annostele puhtaat purkit ääriään myöten täyteen hilloa ja sulje heti. Säilytä hillo viileässä.
Vinkki! Voit käyttää hilloon ainoastaan tavallista kidesokeria. Myös mausteet voit halutessasi jättää pois.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2