Artikkeli

Puolukka-omenahillo

Vinkki! Voit käyttää hilloon ainoastaan tavallista kidesokeria. Myös mausteet voit halutessasi jättää pois.

2 l puo­lu­koi­ta

1 dl vet­tä

4 dl ki­de­so­ke­ria

3 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

5 vii­pa­let­ta tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 ka­ne­li­tan­ko

1/2 kg ome­noi­ta (ha­pan ja kir­peä la­ji­ke)

1–2 säi­lön­tä­tab­let­tia nat­rium­bent­so­aat­tia (ap­tee­kis­ta)

1. Puh­dis­ta ja huuh­te­le puo­lu­kat. Pane ne kat­ti­laan ve­den, so­ke­rin, in­ki­vää­rin ja ka­ne­lin kans­sa. Kei­tä mar­jo­ja 10 mi­nuut­tia.

2. Kuo­ri ome­nat ja pois­ta niis­tä sie­men­ko­dat. Pa­loit­te­le ome­nat ja li­sää ne kat­ti­laan.

3. Kei­tä hil­loa, kun­nes ome­na­pa­lat ovat peh­men­neet. Kuo­ri vaah­to hil­lon pin­nal­ta ja li­sää kuu­maan ve­si­tilk­kaan se­koi­tet­tu säi­lön­tä­ai­ne. Pois­ta hil­los­ta ka­ne­li­tan­ko.

4. An­nos­te­le puh­taat pur­kit ää­ri­ään myö­ten täy­teen hil­loa ja sul­je heti. Säi­ly­tä hil­lo vii­le­äs­sä.

Vink­ki! Voit käyt­tää hil­loon ai­no­as­taan ta­val­lis­ta ki­de­so­ke­ria. Myös maus­teet voit ha­lu­tes­sa­si jät­tää pois.