Artikkeli

Puolukkabriossit

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää muna, suola ja sokeri. Lisää osa jauhoista ja alusta kimmoisaksi. Lisää lopuksi sulatettu ja jäähtynyt rasva sekä loput jauhoista...

(noin 28 kpl)

5 dl mai­toa

50 g hii­vaa

1 muna

1 tl suo­laa

2 dl so­ke­ria

1 rkl jau­het­tua kar­de­mum­maa

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia su­la­tet­tu­na

noin 15 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

1 dl kiin­te­ää puo­luk­ka­hil­loa

1/2 tl jau­het­tua nei­lik­kaa

200 g va­nil­jal­la

maus­tet­tua tuo­re­juus­toa

1 muna ke­vy­es­ti vat­kat­tu­na

Voi­te­luun:

1 muna

Ko­ris­te­luun:

val­kois­ta to­mu­so­ke­ri­kuor­ru­tus­ta

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon, li­sää muna, suo­la ja so­ke­ri. Li­sää osa jau­hois­ta ja alus­ta kim­moi­sak­si. Li­sää lo­puk­si su­la­tet­tu ja jääh­ty­nyt ras­va sekä lo­put jau­hois­ta. Ko­ho­ta tai­ki­naa pei­tet­ty­nä noin tun­ti.

2. Se­koi­ta täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään.

3. Ku­moa ko­hon­nut tai­ki­na jau­ho­te­tul­le lei­von­ta-alus­tal­le. Jaa se kah­teen osaan. Kau­li pa­lat suo­ra­kai­teen muo­toi­sik­si le­vyik­si.

4. Le­vi­tä puo­luk­ka­täy­te le­vyil­le ja kää­ri ne rul­lal­le kää­re­tor­tun ta­paan. Leik­kaa rul­las­ta nel­jä­tois­ta pa­laa. Nos­ta pa­lat fo­lio- tai pa­pe­ri­vuo­kiin leik­kaus­pin­ta ylös­päin. Ko­ho­ta vie­lä noin 15 mi­nuut­tia. Älä lei­vo rul­las­ta lii­an pak­sua, jot­ta pul­lis­ta ei tule yli­suu­ria.

5. Voi­te­le puo­luk­kab­ri­os­sit mu­nal­la ja pais­ta nii­tä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10-15 mi­nuut­tia.

6. Ko­ris­te­le jääh­ty­neet bri­os­sit val­koi­sel­la to­mu­so­ke­ri­kuor­ru­tuk­sel­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ