(noin 28 kpl)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
100 g voita tai margariinia sulatettuna
noin 15 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 dl kiinteää puolukkahilloa
1/2 tl jauhettua neilikkaa
200 g vaniljalla
maustettua tuorejuustoa
1 muna kevyesti vatkattuna
Voiteluun:
1 muna
Koristeluun:
valkoista tomusokerikuorrutusta
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää muna, suola ja sokeri. Lisää osa jauhoista ja alusta kimmoisaksi. Lisää lopuksi sulatettu ja jäähtynyt rasva sekä loput jauhoista. Kohota taikinaa peitettynä noin tunti.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
4. Levitä puolukkatäyte levyille ja kääri ne rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta neljätoista palaa. Nosta palat folio- tai paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota vielä noin 15 minuuttia. Älä leivo rullasta liian paksua, jotta pullista ei tule ylisuuria.
5. Voitele puolukkabriossit munalla ja paista niitä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
6. Koristele jäähtyneet briossit valkoisella tomusokerikuorrutuksella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2