Koti ja keittiö 12/2005
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
¾ dl maitoa
Täyte:
4-6 päärynää
5-6 dl punaviiniä
1 ½ dl sokeria
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
puolen appelsiinin kuori
puolen sitruunan kuori
Vuokaan:
voiteluun voita tai margariinia
hieman fariinisokeria
Tarjoiluun:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1-2 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
1. Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkota. Leikkaa päärynänpuolikkaat vielä pitkittäin kahtia.
2. Kaada viini kattilaan, lisää sokeri ja kanelitanko sekä neilikat. Leikkaa appelsiinista ja sitruunasta kuorimaveitsellä paksuhkoja kuorisuikaleita ja lisää ne kattilaan.
3. Keitä päärynöitä maustetussa viinissä välillä sekoittaen noin 20-30 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
4. Valmista pohjataikina sekoittamalla pehmeän rasvan joukkoon muut raaka-aineet. Ripottele fariinisokeria voidellun kakkuvuoan pohjalle. Asettele päärynänpalat vuokaan kotapuoli ylöspäin. Lusikoi taikina päälle. Paista 200 asteessa noin tunnin ajan. Anna hetken jäähtyä.
5. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Kumoa kakku vuoasta ja tarjoile kaneli-kermavaahdon kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2