Artikkeli

Punajuu­ri­sa­laatti ja vuohen­juus­to­mousse

4-6 pu­na­juur­ta

3 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 tl hu­na­jaa

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

noin 1/2 ra­si­aa (noin 50 g)

vil­li­ru­co­laa tai 1 ruuk­ku ru­co­laa

1/2 dl pin­jan­sie­me­niä

Vuo­hen­juus­to­mous­se:

noin 150 g vuo­hen­juus­toa

150 g rans­kan­ker­maa

2-3 rkl ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Kei­tä pu­na­juu­ret kuo­ri­neen kyp­sik­si. Jääh­dy­tä, kuo­ri ja loh­ko juu­rek­set.

2. Se­koi­ta bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaan hu­na­ja, hie­non­net­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si, suo­la ja mus­ta­pip­pu­ri. Kaa­da kas­ti­ke pu­na­juu­ri­loh­ko­jen pääl­le.

3. Aset­te­le maus­tet­tu­ja pu­na­juu­ri­loh­ko­ja ja ru­co­laa vuo­ro­tel­len laa­ke­al­le va­dil­le tai suo­raan an­nos­lau­ta­sil­le.

4. Paah­da pin­jan­sie­me­net kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la ja ri­pot­te­le sa­laa­tin pääl­le.

5. Leik­kaa vuo­hen­juus­tos­ta ko­vat reu­nat pois ja mu­ren­na se kul­hoon. Li­sää jouk­koon muut ai­neet ja se­koi­ta tah­na ta­sai­sek­si. Nos­te­le mous­sea no­ka­rei­na sa­laa­tin pääl­le.