Artikkeli

Punajuurisabayon

Raasta punasipuli ja kuumenna öljytilkan kanssa. Lisää kasvis­lie­mi­kuutio tai -jauhe ja vesi sekä säilöttyjen punajuurten lientä. Kuumenna ja anna kiehua hetki...

1 pu­na­si­pu­li

1 tl öl­jyä

4 dl kas­vis­lien­tä ( kuu­ti­os­ta)

2 dl pu­na­juu­ri­lien­tä

2 kel­tu­ais­ta

1 säi­löt­ty pu­na­juu­ri

1. Raas­ta pu­na­si­pu­li ja kuu­men­na öl­jy­til­kan kans­sa. Li­sää kas­vis­lie­mi­kuu­tio tai -jau­he ja vesi sekä säi­löt­ty­jen pu­na­juur­ten lien­tä. Kuu­men­na ja an­na kie­hua het­ki.

2. Vat­kaa kel­tu­ai­set kul­hos­sa vaah­dok­si. Kaa­da kie­hu­van kuu­ma lie­mi pääl­le ja vat­kaa keit­to kuoh­ke­ak­si. Tar­kis­ta vie­lä maut ja kor­jaa, jos maku kai­paa ko­hen­nus­ta.

3. Kaa­da heti tar­jol­le kup­po­siin, joi­hin on val­miik­si ja­et­tu erit­täin pie­nek­si sil­put­tua etik­ka­pu­na­juur­ta.

Koti ja keit­tiö 10/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ