Koti ja Keittiö 03/07
(noin 12 pientä röstiä)
500 g kuorineen keitettyjä kypsiä punajuuria
1/2 dl kevytranskankermaa
25 g emmentaljuustoraastetta
25 g sinihomejuustomuruja
3/4 dl korppujauhoja
1 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
Paistamiseen:
50 g margariinia tai voita
Raikas itusalaatti:
150 g mungpavunituja tai
valmista itusekoitusta
1 lehtisellerin varsi
2 omenaa (esim. Royal Gala)
noin 10 cm:n pala purjon vaaleaa osaa
3 rkl sitruunamehua
1 1/2–2 rkl öljyä
suolaa ja jauhettua mustapippuria maun mukaan
ripaus sokeria
(2 rkl mantelirouhetta)
1. Kuori ja raasta kypsät punajuuret. Lisää raasteeseen loput röstiainekset.
2. Taputtele raasteseoksesta kostutetuin käsin ohuehkoja pihvejä.
3. Paista röstejä pannulla rasvassa molemmin puolin miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat rapeapintaisia ja kauniin ruskeita, eli noin 10 minuuttia.
4. Valmista itusalaatti. Kuori ja kuutioi omenat. Huuhdo ja kuutioi varsiselleri. Puhdista ja silppua purjo. Yhdistä salaattiainekset kulhoon (halutessasi myös mantelirouhe). Mausta sitruunamehulla, öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.
5. Tarjoa lämpimät punajuuriröstit salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2