Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Punajuu­rig­ris­sinit

Pese, kuori ja raasta punajuuri hienoksi raasteeksi...

noin 16 kpl

1 kes­ki­ko­koi­nen pu­na­juu­ri (100 g)

2 1/2 dl vet­tä

15 g hii­vaa

1 tl hu­na­jaa

1 tl suo­laa

1 dl ruis­jau­ho­ja

7 dl veh­nä­jau­ho­ja

Voi­te­luun:

1 muna

Pin­nal­le:

sor­mi­suo­la­hiu­ta­lei­ta

kui­vat­tua sal­vi­aa

1. Pese, kuo­ri ja raas­ta pu­na­juu­ri hie­nok­si raas­teek­si.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää hu­na­ja, suo­la ja ruis­jau­hot sekä alus­ta veh­nä­jau­hot tai­ki­naan muu­ta­mas­sa eräs­sä. An­na tai­ki­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Jaa tai­ki­na 16 osaan ja pyö­rit­te­le tai­ki­na­pa­lois­ta noin 20 cm pit­kiä ja sor­men pak­sui­sia tan­ko­ja. Lai­ta tan­got lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ja an­na ko­ho­ta het­ken ai­kaa.

4. Voi­te­le tan­got mu­nal­la, ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja sal­vi­aa.

5. Pais­ta 225 as­tees­sa noin 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ