Koti ja Keittiö 3/08
noin 16 kpl
1 keskikokoinen punajuuri (100 g)
2 1/2 dl vettä
15 g hiivaa
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 muna
Pinnalle:
sormisuolahiutaleita
kuivattua salviaa
1. Pese, kuori ja raasta punajuuri hienoksi raasteeksi.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola ja ruisjauhot sekä alusta vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi.
3. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele taikinapaloista noin 20 cm pitkiä ja sormen paksuisia tankoja. Laita tangot leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota hetken aikaa.
4. Voitele tangot munalla, ripottele päälle suolaa ja salviaa.
5. Paista 225 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2