(16-20 kpl)
3–4 pientä tai 1–2 suurta punajuurta
150 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
3 munaa
3 dl sokeria
100 g rouhittuja saksanpähkinöitä
2 dl vehnäjauhoja
1. Keitä punajuuret kypsiksi ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella.
2. Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva-suklaaseos, punajuurisose ja rouhitut saksanpähkinät. Siivilöi lopuksi mukaan vehnäjauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada taikina hyvin voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai irtopohjavuokaan (noin 23 x 23 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
5. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa se neliöiksi.
6. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai -vaahdon kanssa.
Vinkki! Brownieiden tulee jäädä sisältä hieman kosteaksi. Älä siis paista sitä liian pitkään uunissa.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2