Artikkeli

Punajuu­rib­rowniet

(16-20 kpl)

3–4 pien­tä tai 1–2 suur­ta pu­na­juur­ta

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

200 g tum­maa suk­laa­ta

3 mu­naa

3 dl so­ke­ria

100 g rou­hit­tu­ja sak­san­päh­ki­nöi­tä

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Kei­tä pu­na­juu­ret kyp­sik­si ja so­seu­ta ne esi­mer­kik­si sau­va­se­koit­ti­mel­la.

2. Su­la­ta ras­va ja suk­laa mie­dol­la läm­möl­lä kat­ti­las­sa.

3. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää ras­va-suk­laa­se­os, pu­na­juu­ri­so­se ja rou­hi­tut sak­san­päh­ki­nät. Sii­vi­löi lo­puk­si mu­kaan veh­nä­jau­hot ja se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

4. Kaa­da tai­ki­na hy­vin voi­del­tuun tai lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­vuo­kaan tai ir­to­poh­ja­vuo­kaan (noin 23 x 23 cm). Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 25-30 mi­nuut­tia.

5. Ir­ro­ta jääh­ty­nyt kak­ku vuo­as­ta ja leik­kaa se ne­li­öik­si.

6. Tar­joi­le esi­mer­kik­si va­nil­ja­jää­te­lön tai -vaah­don kans­sa.

Vink­ki! Brow­nie­i­den tu­lee jää­dä si­säl­tä hie­man kos­te­ak­si. Älä siis pais­ta sitä lii­an pit­kään uu­nis­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ