Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2003

Praliini

Pane mantelit, pähkinät ja sokeri pieneen, paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna varovasti aina välillä sekoittaen...

25 g ko­ko­nai­sia man­te­lei­ta

25 g pis­taa­si­man­te­lei­ta

25 g ko­ko­nai­sia sak­san­päh­ki­nöi­tä

1 dl so­ke­ria

1. Pane man­te­lit, päh­ki­nät ja so­ke­ri pie­neen, pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan. Kuu­men­na va­ro­vas­ti ai­na vä­lil­lä se­koit­ta­en. Kun so­ke­ri su­laa ja muut­tuu tum­man­rus­ke­ak­si, se­koi­ta koko ajan.

2. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä, kaa­da seos no­pe­as­ti öl­jy­tyl­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja le­vi­tä se ta­sai­se­si.

3. Kun seos on täy­sin jäh­met­ty­nyt, tee sii­tä kar­ke­aa murs­kaa kau­li­mel­la.

Pra­lii­nia voi käyt­tää eri­lais­ten kek­sien, ma­keis­ten ja kak­ku­jen ko­ris­te­luun.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ