Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Possuvartaat ja banaanimajoneesi

Makea banaani maustaa possuvartaiden kera tarjottavan majoneesin.

600 g por­saan ul­ko­fi­lee­tä

Ma­ri­na­di:

1 pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

pari ke­vät­si­pu­lin­vart­ta

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

puo­len sit­ruu­nan kuo­ri

2 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

3 rkl soi­jaa

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

Ba­naa­ni­ma­jo­nee­si:

1 kyp­sä ba­naa­ni

1 dl ke­vyt­ma­jo­nee­sia

2 rkl rans­kan­ker­maa

2 tl cur­rya

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

1. Kuu­ti­oi liha.

2. Val­mis­ta ma­ri­na­di. Hal­kai­se chi­li­pap­ri­ka pi­tuus­suun­nas­sa, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chili. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lin­var­ret. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Raas­ta sit­ruu­nan­kuo­ri. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään. Lai­ta li­ha­kuu­ti­ot ma­ri­na­diin, pei­tä kel­mul­la ja ma­ri­noi pari tun­tia jää­kaa­pis­sa.

3. Val­mis­ta ma­jo­nee­si. So­seu­ta ba­naa­ni sau­va­se­koit­ti­mel­la. Li­sää muut ai­nek­set ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Lai­ta ma­jo­nee­si jää­kaap­piin maus­tu­maan.

4. Pu­jo­ta li­ha­pa­lat öl­jyt­tyi­hin me­tal­li­siin var­ras­tik­kui­hin. Jos käy­tät pui­sia var­ras­tik­ku­ja, li­o­ta nii­tä en­nen käyt­töä kyl­mäs­sä ve­des­sä.

5. Kyp­sen­nä var­tai­ta uu­nin ylä­o­sas­sa 225 as­tees­sa 10–15 mi­nuut­tia.

6. Tar­joa läm­pi­mi­nä ba­naa­ni­ma­jo­nee­sin kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ