Koti ja Keittiö 3/2006
600 g porsaan ulkofileetä
Marinadi:
1 punainen chilipaprika
pari kevätsipulinvartta
2–3 valkosipulinkynttä
puolen sitruunan kuori
2 tl raastettua inkivääriä
3 rkl soijaa
2 rkl fariinisokeria
Banaanimajoneesi:
1 kypsä banaani
1 dl kevytmajoneesia
2 rkl ranskankermaa
2 tl currya
ripaus cayennepippuria
1. Kuutioi liha.
2. Valmista marinadi. Halkaise chilipaprika pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunankuori. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita lihakuutiot marinadiin, peitä kelmulla ja marinoi pari tuntia jääkaapissa.
3. Valmista majoneesi. Soseuta banaani sauvasekoittimella. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Laita majoneesi jääkaappiin maustumaan.
4. Pujota lihapalat öljyttyihin metallisiin varrastikkuihin. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä ennen käyttöä kylmässä vedessä.
5. Kypsennä vartaita uunin yläosassa 225 asteessa 10–15 minuuttia.
6. Tarjoa lämpiminä banaanimajoneesin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2