(6-8 varrasta)
12-16 pientä uutta perunaa
1 kesäkurpitsa
noin 600 g possun sisäfileetä
1 pkt (170 g) pekonia
Grillikastike:
1 1/2 dl öljyä
3 rkl soijakastiketta
1/2 rkl viinietikkaa
1/2–1 tl kuivattua rosmariinia
ripaus rouhittua mustapippuria
puisia varrastikkuja tai metallisia grillivartaita
1. Keitä perunat kypsiksi.
2. Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa.
3. Poista possun sisäfileestä rasva ja kalvot. Paloittele filee (1-2 senttiä/pala) ja kääräise lihapalat kukin puolikkaaseen pekonisiivuun.
4. Pujota vartaaseen ensin pala pekoniin käärittyä possua, tökkää sitten vartaaseen kesäkurpitsaviipale toisesta päästään ja sen jälkeen keitetty peruna. Taivuta kesäkurpitsaviipaletta varovasti perunan ympäri pujota tikku siitä uudelleen läpi. Laita vartaaseen toinen peruna ja pujota kesäkurpitsaviipale senkin ympäri ja pujota varrastikku vielä kerran läpi kesäkurpitsaviipaleesta. Laita lopuksi vartaaseen vielä toinen pala pekoniin käärittyä possua.
5. Sekoita grillikastikkeen ainekset keskenään ja sivele vartaat sillä. Kypsennä vartaat grillissä tai parilalla. Kääntele muutaman kerran kypsymisen aikana ja sivele välillä kastikkeella.
6. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2