Koti ja keittiö 10/2010 Katri Schröder Kuvat Reetta Pasanen
4 annosta
noin 600 g poron
kalvotonta sisäfileetä
ripaus suolaa ja
rouhittua mustapippuria
2 rkl voita
2 rosmariininoksaa
Karpalokastike:
2 dl riistalientä
(esim. riistafondista)
1 dl punaviiniä
1 dl karpalohyytelöä
ripaus suolaa ja
rouhittua mustapippuria
Juurespyree:
500 g puikulaperunoita
1 (300 g) palsternakka
100 g voita
tilkka maitoa
(suolaa)
1. Nosta pakastetut poronfileet sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä.
2. Mausta fileet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sulata voi pannulla ja lisää rosmariininoksat. Ruskista fileet voissa. Rosmariini antaa lihojen paahtuessa makua. Kypsennä fileet roseenpunaisiksi 175-asteissa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes lihalämpömittari näyttää 55 astetta. Kääri kypsät fileet folioon ja anna levätä 10 minuuttia.
3. Valmista juurespyree. Kuori ja paloittele perunat ja palsternakka. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi neste pois. Soseuta juurekset ja lisää voi. Ohenna maidolla. Mausta suolalla.
4. Valmista kastike. Kaada fileiden paistopannulle riistaliemi ja punaviini. Keitä kastiketta kokoon noin 10 minuuttia. Lisää karpalohyytelö. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Leikkaa fileet poikkisyin viipaleiksi. Tarjoa karpalokastikkeen ja juurespyreen kanssa.
Valmistusaika: noin 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2