Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2010 Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Poronfilee, karpalo-kastike ja juurespyree

Nosta pakastetut poronfileet sulamaan jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä. Mausta fileet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla...

4 an­nos­ta

noin 600 g po­ron

kal­vo­ton­ta si­sä­fi­lee­tä

ri­paus suo­laa ja

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl voi­ta

2 ros­ma­rii­ni­nok­saa

Kar­pa­lo­kas­ti­ke:

2 dl riis­ta­lien­tä

(esim. riis­ta­fon­dis­ta)

1 dl pu­na­vii­niä

1 dl kar­pa­lo­hyy­te­löä

ri­paus suo­laa ja

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Juu­res­py­ree:

500 g pui­ku­la­pe­ru­noi­ta

1 (300 g) pals­ter­nak­ka

100 g voi­ta

tilk­ka mai­toa

(suo­laa)

1. Nos­ta pa­kas­te­tut po­ron­fi­leet su­la­maan jää­kaap­piin tar­joi­lua edel­tä­vä­nä päi­vä­nä.

2. Maus­ta fi­leet suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. Su­la­ta voi pan­nul­la ja li­sää ros­ma­rii­ni­nok­sat. Rus­kis­ta fi­leet vois­sa. Ros­ma­rii­ni an­taa li­ho­jen paah­tu­es­sa ma­kua. Kyp­sen­nä fi­leet ro­seen­pu­nai­sik­si 175-as­teis­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia, tai kun­nes li­ha­läm­pö­mit­ta­ri näyt­tää 55 as­tet­ta. Kää­ri kyp­sät fi­leet fo­li­oon ja an­na le­vä­tä 10 mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta juu­res­py­ree. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat ja pals­ter­nak­ka. Kei­tä ne kyp­sik­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Sii­vi­löi nes­te pois. So­seu­ta juu­rek­set ja li­sää voi. Ohen­na mai­dol­la. Maus­ta suo­lal­la.

4. Val­mis­ta kas­ti­ke. Kaa­da fi­lei­den pais­to­pan­nul­le riis­ta­lie­mi ja pu­na­vii­ni. Kei­tä kas­ti­ket­ta ko­koon noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää kar­pa­lo­hyy­te­lö. Kie­hau­ta ja maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

5. Leik­kaa fi­leet poik­ki­syin vii­pa­leik­si. Tar­joa kar­pa­lo­kas­tik­keen ja juu­res­py­reen kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min

Lue Myös

Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi

Rakastatko rapeaa pizzapohjaa? Tee vohvelipizza

Juustotäytteinen broilerin rintaleike

Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi

Rakastatko rapeaa pizzapohjaa? Tee vohvelipizza

Juustotäytteinen broilerin rintaleike

Kukkakaali-juustokeitto ja ilmakuivattua kinkkua

Kesäiset perunaletut

Oregano-lammaspyörykät

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Minestronepata

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Minestronepata

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.