Artikkeli

Poromuffinit

(18-20 kpl)

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

100 g kyl­mä­sa­vus­tet­tua po­roa

1/2 dl sil­put­tua tuo­ret­ta per­sil­jaa

125 g pi­par­juu­ren ma­kuis­ta tuo­re­juus­toa

2 mu­naa

2 dl ruo­ka­ker­maa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja suo­la. Hie­non­na po­ron­li­ha ja per­sil­ja ja li­sää ne kui­viin ai­nei­siin.

2. Se­koi­ta toi­ses­sa kul­hos­sa tuo­re­juus­to, mu­nat, ruo­ka­ker­ma ja olii­vi­öl­jy. Li­sää seos kui­viin ai­nei­siin ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

3. Nos­te­le tai­ki­nas­ta no­ka­rei­ta pa­pe­ri­siin muf­fi­ni­vuo­kiin tai voi­del­lul­le muf­fi­ni­pel­lil­le.

4. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 15 mi­nuut­tia.