Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Pirteä kiisseli

Tarjoa kiisseli vanil­ja­kas­tikkeen kanssa.

5 1/2 dl mau­kas­ta pu­nais­ta me­hua (esim. mus­ta­he­ruk­ka­puo­luk­ka)

3/4 dl so­ke­ria

1/4 tl ka­ne­lia

3 1/2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

3 dl tuo­rei­ta man­si­koi­ta, mus­ti­koi­ta ja va­del­mia

1/2 dl val­mis­ta pu­na­vii­ni­sii­rap­pia

Tar­joi­luun:

val­mis­ta va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1. Pane kat­ti­laan 5 dl me­hua, so­ke­ri ja ka­ne­li. Kuu­men­na seos kie­hu­vak­si ja se­koi­ta, kun­nes so­ke­ri su­laa.

2. Li­o­ta pe­ru­na­jau­hot jäl­jel­le jää­nee­seen me­huun ja li­sää seos ohu­e­na nau­ha­na kie­hu­vaan kiis­se­li­poh­jaan koko ajan se­koit­ta­en. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä heti, kun kiis­se­li on pul­pah­ta­nut ja muut­tu­nut lä­pi­kuul­ta­vak­si.

3. Li­sää puh­dis­te­tut, pe­ra­tut mar­jat ja pu­na­vii­ni­sii­rap­pi.

4. Tar­joa kiis­se­li va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.