Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2010

Pinaatti-ricotta-pastavuoka

Poista pinaateista kovat lehtiruodit. Huuhtele, valuta ja hienonna pinaatit. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet...

500 g juus­to­täyt­tei­siä tuo­re­ra­vi­o­le­ja

200 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

2 dl ruo­ka­ker­maa

2–3 rkl tuo­ret­ta sal­vi­aa hie­non­net­tu­na

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

50 g par­me­saa­ni­juus­toa

1. Pois­ta pi­naa­teis­ta ko­vat leh­ti­ruo­dit. Huuh­te­le, va­lu­ta ja hie­non­na pi­naa­tit. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Se­koi­ta ri­cot­ta­juus­toon val­ko­si­pu­li­silp­pu, ker­ma, sal­via, suo­la ja pip­pu­ri. Raas­ta par­me­saa­ni­juus­to hie­nok­si ja li­sää sii­tä 2/3 ri­cot­ta-ker­ma­se­ok­seen. Li­sää myös hie­non­net­tu pi­naat­ti, ra­vi­o­lit ja kir­sik­ka­to­maa­tit. Se­koi­ta va­ro­vas­ti.

3. Kaa­da seos voi­del­tuun vuo­kaan ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit kor­va­ta tuo­reen pi­naa­tin myös pa­ke­til­li­sel­la (150 g) pa­kas­te­pi­naat­tia.

Ai­ka: noin 20 min + kyp­sen­ny­sai­ka 40 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ