Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Pinaatti-kesäkur­pit­sa­keitto

Paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota kasvikset kattilan pohjalla öljyssä...

2 ke­sä­kur­pit­saa

150 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1/2 pie­nes­tä pur­jos­ta

8 dl kas­vis­lien­tä

1 dl val­ko­vii­niä

2 dl ke­vyt­vis­pi­ker­maa tai soi­ja­ker­maa

Kuul­lot­ta­mi­seen:

öl­jyä

Tar­joi­luun:

tuo­rei­ta ba­si­li­kan­leh­tiä

1. Pa­loit­te­le ke­sä­kur­pit­sa. Huuh­do ja vii­pa­loi pur­jo. Kuul­lo­ta kas­vik­set kat­ti­lan poh­jal­la öl­jys­sä.

2. Li­sää kas­vis­lie­mi, huuh­dot­tu pi­naat­ti ja val­ko­vii­ni. Kei­tä kas­vik­set peh­meik­si.

3. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la ja maus­ta maun mu­kaan suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Vat­kaa ker­ma ke­vy­es­ti ja li­sää se keit­toon. Ri­po­ta pin­nal­le ba­si­li­kan­leh­tiä. Tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ