Artikkeli

Pinaatti-katka­ra­pu­pii­raset

Sekoita muut kuivat aineet paitsi pinaatti keskenään ja nypi ne pehmeään rasvaan...

(noin 24-26 kpl)

Poh­ja­tai­ki­na:

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

150 g pa­kas­te­pi­naat­tia

1 dl kau­ra­le­sei­tä

5 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl suo­laa

2 dl (1 prk) ker­ma­vii­liä

Täy­te:

250 g kuo­rit­tu­ja kat­ka­ra­pu­ja

2 mu­naa

2 dl ruo­ka­ker­maa

1/2 tl rou­hit­tua ro­see­pip­pu­ria

1/2 tl suo­laa

1/2 dl sil­put­tua tuo­ret­ta til­liä

1. Se­koi­ta muut kui­vat ai­neet pait­si pi­naat­ti kes­ke­nään ja nypi ne peh­me­ään ras­vaan.

2. Li­sää su­la­tet­tu pi­naat­ti ja ker­ma­vii­li ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Siir­rä tai­ki­na pa­kas­te­pus­siin, ta­put­te­le ta­sai­sek­si le­vyk­si ja nos­ta jää­kaap­piin odot­ta­maan noin 45 mi­nuu­tik­si.

3. Voi­te­le me­tal­li­set pik­ku­vuo­at tai muf­fi­ni­pel­ti. Su­la­ta kat­ka­ra­vut va­ro­vas­ti ja va­lu­ta yli­mää­räi­nen nes­te pois.

4. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki kul­hos­sa ja li­sää ruo­ka­ker­ma, rou­hit­tu ro­see­pip­pu­ri, suo­la ja sil­put­tu til­li.

5. Pai­ne­le tai­ki­na vuo­kien poh­jal­le ja reu­noil­le. Jaa kat­ka­ra­vut pii­rail­le ja kaa­da pääl­le muna-ker­ma­se­os.

6. Pais­ta pii­ra­set kyp­sik­si 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa, noin 15-20 mi­nuu­tin ajan.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ