(noin 24-26 kpl)
Pohjataikina:
100 g voita tai margariinia
150 g pakastepinaattia
1 dl kauraleseitä
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl (1 prk) kermaviiliä
Täyte:
250 g kuorittuja katkarapuja
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1/2 tl rouhittua roseepippuria
1/2 tl suolaa
1/2 dl silputtua tuoretta tilliä
1. Sekoita muut kuivat aineet paitsi pinaatti keskenään ja nypi ne pehmeään rasvaan.
2. Lisää sulatettu pinaatti ja kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina pakastepussiin, taputtele tasaiseksi levyksi ja nosta jääkaappiin odottamaan noin 45 minuutiksi.
3. Voitele metalliset pikkuvuoat tai muffinipelti. Sulata katkaravut varovasti ja valuta ylimääräinen neste pois.
4. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää ruokakerma, rouhittu roseepippuri, suola ja silputtu tilli.
5. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Jaa katkaravut piiraille ja kaada päälle muna-kermaseos.
6. Paista piiraset kypsiksi 225-asteisen uunin keskitasossa, noin 15-20 minuutin ajan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2