Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Pinaatti-bulgur-chorizosalaatti

Pane kattilaan bulgur, vesi, timjami valko­si­pu­lin­kynsi ja suolaa. Keitä bulgur kypsäksi eli noin 20 minuuttia...

(Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le)

150 g bul­gur­veh­nää

3 dl vet­tä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

4–5 ok­saa tim­ja­mia

1 tl suo­laa

3–4 dl pie­niä pi­naa­tin­leh­tiä ja val­mis­ta vih­re­ää se­ka­sa­laat­ti­se­os­ta

1 pu­na­si­pu­li

1–2 rkl sit­ruu­na­me­hua

12 vii­pa­let­ta cho­ri­zo-mak­ka­raa

20 kpl ki­ve­tön­tä olii­via

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

tilk­ka hy­vää olii­vi­öl­jyä

1. Pane kat­ti­laan bul­gur, vesi, tim­ja­mi val­ko­si­pu­lin­kyn­si ja suo­laa. Kei­tä bul­gur kyp­säk­si eli noin 20 mi­nuut­tia. Va­lu­ta, pois­ta tim­ja­mit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Ku­moa kyp­sä bul­gur kul­hoon ja li­sää tilk­ka öl­jyä.

2. Puh­dis­ta, huuh­do ja ra­vis­te­le pi­naat­ti ja sa­laat­ti­se­os kui­vik­si.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi pu­na­si­pu­li ohu­ek­si ja pane vii­pa­leet kul­hoon. Va­le­le pääl­le sit­ruu­na­me­hu. Jätä si­vuun puo­lek­si tun­nik­si.

4. Ko­koa sa­laat­ti ja maus­ta se suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. Nos­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ