Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2014

Pinaat­tib­rusc­hetta

Yksinkertaiset asiat ovat usein herkullisimpia. Kesän juhliin alkupaloiksi sopivat pinaat­tib­rusc­hetat

8 an­nos­ta

maa­lais­pa­ton­ki tai ci­a­bat­ta­lei­pä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

100 g pi­naat­tia

250 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

50 g fe­ta­juus­toa

noin 3 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Vii­pa­loi lei­pä hie­man vi­not­tain ohuik­si vii­pa­leik­si. Hal­kai­se val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja hie­ro lei­pien pin­nat val­ko­si­pu­lin­kyn­nel­lä.

2. Pois­ta suu­rim­mis­ta pi­naa­tin­leh­dis­tä ko­vat leh­ti­ruo­dit. Höy­ry­tä pi­naat­ti ja pu­ris­ta leh­det kui­vik­si.

3. Pil­ko kir­sik­ka­to­maa­tit nel­jään osaan ja mu­rus­ta fe­ta­juus­to.

4. Nos­te­le lei­vil­le pi­naat­tia, pil­kot­tu­ja kir­sik­ka­to­maat­te­ja ja fe­ta­juus­to­mu­ru­ja. Pirs­ko­ta pin­nal­le vä­hän olii­vi­öl­jyä ja ri­pot­te­le hie­man

sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

5. Paah­da lei­vät ke­vy­es­ti kuu­mien gril­li­vas­tus­ten al­la. Tar­joi­le läm­pi­mi­nä tai haa­lei­na.