Artikkeli

Pikkusipulit viiniliemessä

Tarjoile sipulit lämpiminä tai kylminä.

500 g pie­niä kel­ta- tai sa­lot­ti­si­pu­lei­ta

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 rkl puna- tai val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 dl puna- tai val­ko­vii­niä

1 tl suo­laa

1 laa­ke­rin­leh­ti

1 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

1. Kuo­ri pik­ku­si­pu­lit ja pane ne laa­ke­aan kat­ti­laan tai pais­tin­pan­nuun.

2. Se­koi­ta olii­vi­öl­jy, to­maat­ti­py­ree, hu­na­ja, vii­nie­tik­ka, vii­ni ja maus­teet kes­ke­nään. Kaa­da seos si­pu­lei­den pääl­le.

3. Kie­hau­ta ja alen­na läm­pöä. Kei­tä si­pu­lei­ta mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la noin 15-20 mi­nuut­tia. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

4. Tar­joi­le si­pu­lit läm­pi­mi­nä tai kyl­mi­nä.