Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Pikapaistettuja kasviksia ja riisiä

Keitä riisi kypsäksi runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

2 1/2 dl jas­mii­ni­rii­siä

4–5 rkl öl­jyä

1 (200 g) ra­sia herk­ku­sie­niä

200 g kiin­te­ää to­fua

1 tlk (200 g) mi­ni­mais­se­ja

75 g so­ke­ri­her­nei­tä

4–5 ke­vät­si­pu­lia

1 1/2 tl suo­laa

5 rkl vaa­le­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta

3–4 mu­naa

Tar­joi­luun:

mi­so­keit­toa ja aa­si­a­lais­ta pik­kels­siä

1. Kei­tä rii­si kyp­säk­si run­saas­sa ve­des­sä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Va­lu­ta ja jääh­dy­tä huuh­te­le­mal­la kyl­mäl­lä ve­del­lä.

2. Puh­dis­ta ja vii­pa­loi herk­ku­sie­net. Leik­kaa tofu kuu­ti­oik­si. Va­lu­ta min­mais­sit ja leik­kaa 2–3 osaan. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lit.

3. Kuu­men­na pais­tin- tai wok­ki­pan­nu. Li­sää pan­nul­le to­fu­kuu­ti­ot ja pais­ta nii­tä vä­lil­lä kään­nel­len, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä. Li­sää kas­vik­set ja pi­ka­pais­ta nii­tä kes­ki­läm­möl­lä het­ken ai­kaa sa­mal­la kään­nel­len. Li­sää rii­si ja maus­teet ja kään­te­le vie­lä pa­rin mi­nuu­tin ajan.

4. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Va­lu­ta ka­na­mu­na­se­os pan­nul­le ja kään­te­le rii­siä het­ken ai­kaa, kun­nes mu­na­mas­sa on juu­ri ja juu­ri hyy­ty­nyt.

5. Jaa rii­si nel­jään kul­hoon ja tar­joa läm­pi­män mi­so­kei­ton ja pik­kels­sin kera.

Vink­ki! Aa­si­a­lai­sia pik­kels­se­jä on tar­jol­la usei­ta eri ma­ku­ja, ja niis­tä voi va­li­ta mie­lei­sen­sä rii­sin ja kei­ton li­säk­keek­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ