Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Pienet marsipaani-sitrus-kookoskakut

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti sokeri-munavaahtoon...

(6–8:lle)

4 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Kos­tu­tuk­seen:

1 dl koo­kos­ker­maa

2 rkl li­met­ti­me­hua

1/2 dl Le­mon curd -tah­naa

Täy­te:

1 prk (250 g) vaah­tou­tu­vaa ker­ma­val­mis­tet­ta

1 dl koo­kos­ker­maa

3 rkl Le­mon curd -tah­naa

2 rkl li­met­ti­me­hua

Ko­ris­te­luun:

noin 200 g kel­tais­ta tai val­kois­ta

mar­si­paa­nia

to­mu­so­ke­ria (kau­li­mi­seen)

val­ko­suk­laa- tai koo­kos­las­tu­ja

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet ja se­koi­ta ne va­ro­vas­ti so­ke­ri-mu­na­vaah­toon.

2. Pane tai­ki­na kol­meen pie­neen tai yh­teen isoon korp­pu­jau­ho­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Pais­ta isoa kak­kua uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia ja pie­niä 15–20 mi­nuut­tia. Ko­kei­le kyp­syys ti­kul­la.

3. Ku­moa kak­ku­poh­jat jääh­ty­mään ri­ti­läl­le. Hal­kai­se ka­kut.

4. Kos­tu­ta li­met­ti­me­hu-koo­kos­ker­ma- ja sit­ruu­na­voi­se­ok­sel­la.

5. Vaah­do­ta ker­ma­val­mis­te ja se­koi­ta lo­put täyt­teen ai­neis­ta.

6. Pane kak­ku­poh­jien vä­liin puo­let täyt­tees­tä.

7. Le­vi­tä to­mu­so­ke­ria lei­vin­pa­pe­ril­le ja kau­li mar­si­paa­nis­ta ohut, pit­kä levy sen pääl­lä. Mit­taa ka­kun kor­keus ja ym­pä­rys. Leik­kaa mar­si­paa­nis­ta hiu­kan kak­kua kor­ke­am­pi sa­ha­lai­tai­nen reu­nus. Ison ka­kun reu­nus on hel­pom­pi koo­ta kah­des­ta pa­las­ta, jot­ka lii­ma­taan yh­teen ve­si­til­kal­la.

8. Kiin­ni­tä reu­nus ka­kun ym­pä­ril­le ja ku­moa lop­pu­täy­te ka­kul­le.

9. Pei­tä kak­ku ja pane vii­le­ään vä­hin­tään 4 tun­nik­si.

10. Ko­ris­te­le val­ko­suk­laa- tai koo­kos­las­tuil­la ja tar­joa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ