Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2010

Pienet marja-juustokakut

Nypi pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan...

12 kpl

Poh­ja:

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

3/4 dl so­ke­ria

1 muna

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

250 g mai­to­rah­kaa

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 1/2 dl so­ke­ria

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­na­kuor­ta

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

3 mu­naa

Li­säk­si:

noin 1 dl va­del­mia ja/tai mus­ti­koi­ta

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Nypi peh­meä ras­va ja so­ke­ri. Li­sää muna. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­naan.

2. Pai­ne­le tai­ki­na muf­fi­ni­vuo­kiin, jot­ka on upo­tet­tu muf­fi­ni­pel­lin ko­loi­hin. Pei­tä pel­ti kel­mul­la ja lai­ta jää­kaap­piin täyt­teen val­mis­ta­mi­sen ajak­si.

3. Li­sää mai­to­rah­kaan muut täy­te­ai­nek­set. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Ota muf­fi­ni­pel­ti kyl­mäs­tä ja kaa­da täy­te vuo­kiin. Ri­po­ta pääl­le mar­jo­ja.

4. Pais­ta 175 as­tees­sa uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 20–30 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. An­na jääh­tyä.

5. Sii­vi­löi juus­to­kak­ku­jen pääl­le to­mu­so­ke­ria juu­ri en­nen tar­joi­lua.

Ai­ka: noin 30 min + pais­to­ai­ka 30 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ