noin 25 varrasta
2/3 dl korppujauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
1 muna
2 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
(jeeraa)
mustapippuria
500 g lampaan jauhelihaa
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa
Lisäksi:
puisia varrastikkuja
Tomaatti-chilikastike:
2 kypsää tomaattia
1 pieni punainen chilipalko
3 rkl tomaattipyreetä
3/4 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl fariinisokeria
suolaa
ripaus mustapippuria
1. Pane puiset varrastikut veteen likoamaan. Sekoita kulhossa korppujauhot ja jogurtti. Anna korppujauhojen turvota noin 5 minuuttia. Kuori ja silppua sipulit.
2. Lisää turvonneisiin korppujauhoihin muna, sipulisilppu ja mausteet. Lisää jauheliha sekä persilja ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
3. Muotoile murekemassasta kostutetuin tai öljytyin käsin pieniä vartaita. Työnnä niihin puinen varrastikku. Nosta vartaat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Paista vartaat kauniin ruskeiksi 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile vartaat kylminä tai lämpiminä.
5. Poista tomaateista kovat kannat ja siemenet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Hienonna chili. Sekoita tomaattikuutiot, chilisilppu, tomaattipyree ja oliiviöljy keskenään. Mausta sitruunanmehulla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile lammasvartaiden kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2