Artikkeli

Pienet lammasvartaat ja tomaatti-chilikastike

noin 25 var­ras­ta

2/3 dl korp­pu­jau­ho­ja

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 kel­ta­si­pu­li

1 muna

2 tl suo­laa

1 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

1 tl jau­het­tua ku­mi­naa

1/2 tl jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa

(jee­raa)

mus­ta­pip­pu­ria

500 g lam­paan jau­he­li­haa

1/2 dl sil­put­tua tuo­ret­ta per­sil­jaa

Li­säk­si:

pui­sia var­ras­tik­ku­ja

To­maat­ti-chi­li­kas­ti­ke:

2 kyp­sää to­maat­tia

1 pie­ni pu­nai­nen chi­li­pal­ko

3 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

3/4 dl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­nan­me­hua

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Pane pui­set var­ras­ti­kut ve­teen li­ko­a­maan. Se­koi­ta kul­hos­sa korp­pu­jau­hot ja jo­gurt­ti. An­na korp­pu­jau­ho­jen tur­vo­ta noin 5 mi­nuut­tia. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­lit.

2. Li­sää tur­von­nei­siin korp­pu­jau­hoi­hin muna, si­pu­li­silp­pu ja maus­teet. Li­sää jau­he­li­ha sekä per­sil­ja ja se­koi­ta ta­sai­sek­si se­ok­sek­si.

3. Muo­toi­le mu­re­ke­mas­sas­ta kos­tu­te­tuin tai öl­jy­tyin kä­sin pie­niä var­tai­ta. Työn­nä nii­hin pui­nen var­ras­tik­ku. Nos­ta var­taat lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le.

4. Pais­ta var­taat kau­niin rus­keik­si 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10-15 mi­nuut­tia. Tar­joi­le var­taat kyl­mi­nä tai läm­pi­mi­nä.

5. Pois­ta to­maa­teis­ta ko­vat kan­nat ja sie­me­net. Leik­kaa to­maa­tit pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Hal­kai­se chili ja pois­ta sii­tä sie­me­net. Hie­non­na chili. Se­koi­ta to­maat­ti­kuu­ti­ot, chi­li­silp­pu, to­maat­ti­py­ree ja olii­vi­öl­jy kes­ke­nään. Maus­ta sit­ruu­nan­me­hul­la, so­ke­ril­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

6. Tar­joi­le lam­mas­var­tai­den kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ