Koti ja Keittiö 3/08
(Ohje on neljälle hengelle)
1/2 pkt (à 400 g) valmista lehtitaikinaa
noin 1/2 dl öljyä voiteluun
4 isoa, hapanta omenaa
3/4 dl marmeladi-hillosokeria
1/2 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
1 tl kanelia
Lisäksi
alumiinivuokia paistamiseen
Mascarponekerma
1 prk (250 g) mascarponetuorejuustoa
1 rkl Marsala-viiniä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
1. Valmista kattilassa omenahilloke. Kuori ja lohko omenat kattilaan. Lisää kaikki hillokkeen ainekset ja keitä seosta hiljalleen, kunnes omenat ovat pehmenneet ja seos on hillomaista. Nosta sivuun.
2. Kauli taikinalevyt ohuemmiksi ja paloittele ne 12 x 12 cm:n neliöiksi.
3. Pane taikinapalan keskelle runsas ruokalusikallinen täytettä. Sulje tiiviiksi kolmioiksi. Pakkaa mukaan grillipaikalle.
4. Yhdistä keskenään kaikki mascarponekerman ainekset.
5. Sipaise lehtitaikinakolmioiden pintaan ja alumiinilaatikoiden pohjalle öljyä.
6. Paista kolmioita grillissä kannen alla epäsuoralla lämmöllä noin 8–10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Nauti lämpiminä mascarponekerman kanssa.
Valmistusohje on ulkogrillille, mutta voit valmistaa ruoan myös uunin grillivastuksilla tai kiertoilmagrillissä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2