Koti ja keittiö 6-7/2011 SANNA KEKÄLÄINEN | KUVA ARTO VUOHELAINEN
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
20–25 g tuoretta hiivaa
1 1/2 tl sokeria
1/2–1 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
1. Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita.
2. Lisää jauhot vähän kerrassaan alustaen. Alusta taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja. Voit myös alustaa taikinan käsin. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia, ja taikina saattaa kaivata enemmän jauhoja.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeellä peitettynä kaksinkertaiseksi (noin 20–30 min.). Painele taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile se haluamasi malliseksi leiväksi. Anna leivän kohota peitettynä uudelleen kaksinkertaiseksi.
4. Pistele leipää haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata osan jauhoista hiivaleipä- ruis- tai täysjyväjauhoilla.
Valmistusaika: 15 min. + 1,5 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2