Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2011 SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN | KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Perus­lei­pä­taikina

Hyvä perusleipäohje on kesäkeittiön kulmakivi. Reseptiä muuntelemalla saat joka tilanteeseen sopivan lämpimäisen.

2 1/2 dl kä­den­läm­pöis­tä vet­tä

20–25 g tuo­ret­ta hii­vaa

1 1/2 tl so­ke­ria

1/2–1 tl suo­laa

n. 6 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Mu­rus­te­le hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää so­ke­ri, suo­la ja öl­jy. Se­koi­ta.

2. Li­sää jau­hot vä­hän ker­ras­saan alus­ta­en. Alus­ta tai­ki­naa yleis­ko­neel­la tai säh­kö­vat­kai­men tai­ki­na­kou­kuil­la noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää tar­vit­ta­es­sa jau­ho­ja. Voit myös alus­taa tai­ki­nan kä­sin. Ai­kaa ku­luu noin 20 mi­nuut­tia, ja tai­ki­na saat­taa kai­va­ta enem­män jau­ho­ja.

3. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä, ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa keit­ti­ö­pyyh­keel­lä pei­tet­ty­nä kak­sin­ker­tai­sek­si (noin 20–30 min.). Pai­ne­le tai­ki­nas­ta il­ma­kup­lat pois ja muo­toi­le se ha­lu­a­ma­si mal­li­sek­si lei­väk­si. An­na lei­vän ko­ho­ta pei­tet­ty­nä uu­del­leen kak­sin­ker­tai­sek­si.

4. Pis­te­le lei­pää haa­ru­kal­la ja pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia.

Vink­ki: Voit kor­va­ta osan jau­hois­ta hii­va­lei­pä- ruis- tai täys­jy­vä­jau­hoil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min. + 1,5 t

Lue Myös

Taateli-mante­li­vuo­ka­leipä

Focaccian tyylinen oliivileipä

Pienet juuresrieskat

Taateli-mante­li­vuo­ka­leipä

Focaccian tyylinen oliivileipä

Pienet juuresrieskat

Ruislastut

Tsatsikikastike

Mallas-siemensämpylät

Rapea pataleipä

Rouheinen mallasleipä

Taateli-mante­li­vuo­ka­leipä

Rapea pataleipä

Rouheinen mallasleipä

Taateli-mante­li­vuo­ka­leipä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.