Artikkeli

Peruna-sipulinyytit

Keitä rikottuja ohrasuurimoita vedessä 15 minuuttia...

1 dl ri­kot­tu­ja oh­ra-

suu­ri­moi­ta

12 kei­tet­tyä uut­ta pe­ru­naa

nip­pu ke­vät­si­pu­lei­ta

var­si­neen

nip­pu ba­si­li­kaa

Kas­ti­ke:

6 rkl kui­vaa val­ko­vii­niä tai val­ko­vii­nie­tik­kaa

6 rkl olii­vi- tai ryp­si­öl­jyä

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Nyy­tin val­mis­ta­mi­seen:

6 voi­pa­pe­rin pa­laa

Nyy­tin sul­ke­mi­seen:

ruo­ho­si­pu­lin­var­sia

1. Kei­tä ri­kot­tu­ja oh­ra­suu­ri­moi­ta ve­des­sä 15 mi­nuut­tia.

2. Kei­tä myös pe­ru­nat hy­vis­sä ajoin, jot­ta ne eh­ti­vät jääh­tyä. Leik­kaa vii­pa­leik­si.

3. Vii­pa­loi si­pu­lit ren­kaik­si.

4. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­neet kes­ke­nään.

5. Leik­kaa voi­pa­pe­ris­ta noin 20 cm x 20 cm:n ko­koi­nen pala ja an­nos­te­le pa­lan kes­kel­le ker­rok­sit­tain kei­tet­ty­jä oh­ra­suu­ri­moi­ta, pe­ru­na­vii­pa­lei­ta, si­pu­li­ren­kai­ta ja ba­si­li­kan leh­tiä.

6. Kaa­da jo­kai­sen nyy­tin pääl­le pari ruo­ka­lu­si­kal­lis­ta kas­ti­ket­ta.

7. Sul­je nyy­tit ruo­ho­si­pu­lin­var­sil­la. Kyp­sen­nä 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia

 

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ