1 dl rikottuja ohra-
suurimoita
12 keitettyä uutta perunaa
nippu kevätsipuleita
varsineen
nippu basilikaa
Kastike:
6 rkl kuivaa valkoviiniä tai valkoviinietikkaa
6 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Nyytin valmistamiseen:
6 voipaperin palaa
Nyytin sulkemiseen:
ruohosipulinvarsia
1. Keitä rikottuja ohrasuurimoita vedessä 15 minuuttia.
2. Keitä myös perunat hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät jäähtyä. Leikkaa viipaleiksi.
3. Viipaloi sipulit renkaiksi.
4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
5. Leikkaa voipaperista noin 20 cm x 20 cm:n kokoinen pala ja annostele palan keskelle kerroksittain keitettyjä ohrasuurimoita, perunaviipaleita, sipulirenkaita ja basilikan lehtiä.
6. Kaada jokaisen nyytin päälle pari ruokalusikallista kastiketta.
7. Sulje nyytit ruohosipulinvarsilla. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2