Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2008

Peruna-siniho­me­juus­to­letut kylmäsavulohen kera

Pese ja kuivaa perunat. Pistele perunat ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunti. Kuori ja soseuta perunat...

Oh­je nel­jäl­le

1 - 3 Ro­sa­mun­da-pe­ru­naa (300 g)

2 mu­naa

1/2 l ke­vyt- tai täys­mai­toa

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

3/4 tl suo­laa

1 rkl su­la­tet­tua voi­ta tai mar­ga­rii­nia

150 g si­ni­ho­me­juus­toa

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Tar­joi­luun:

300 g kyl­mä­sa­vu­loh­ta

200 g rans­kan­ker­maa

hie­non­net­tua pu­na­si­pu­lia

til­liä

1. Pese ja kui­vaa pe­ru­nat. Pis­te­le pe­ru­nat ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin tun­ti. Kuo­ri ja so­seu­ta pe­ru­nat.

2. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää puo­let mai­dos­ta ja se­koi­ta. Li­sää veh­nä­jau­hot, suo­la ja su­la­tet­tu ras­va. Li­sää so­seu­te­tut pe­ru­nat, lo­put mai­dos­ta ja mu­rus­te­le jouk­koon si­ni­ho­me­juus­to. Vat­kaa tai­ki­na ta­sai­sek­si ja an­na te­key­tyä het­ken ai­kaa en­nen pais­ta­mis­ta.

3. Pais­ta tai­ki­nas­ta ohu­kais­pan­nul­la pie­niä let­tu­ja. Tar­joa le­tut kyl­mä­sa­vu­lo­hen, rans­kan­ker­man ja pu­na­si­pu­li­sil­pun ja hie­non­ne­tun til­lin kera.

Vink­ki! Voit kyp­sen­tää pe­ru­nat mik­ros­sa. Pis­te­le pes­tyi­hin pe­ru­noi­hin rei­kiä, pei­tä ku­vul­la ja kyp­sen­nä täy­del­lä te­hol­la (600 w) noin 12 - 15 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ