Koti ja keittiö 9/2008
Ohje neljälle
1 - 3 Rosamunda-perunaa (300 g)
2 munaa
1/2 l kevyt- tai täysmaitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1 rkl sulatettua voita tai margariinia
150 g sinihomejuustoa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Tarjoiluun:
300 g kylmäsavulohta
200 g ranskankermaa
hienonnettua punasipulia
tilliä
1. Pese ja kuivaa perunat. Pistele perunat ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunti. Kuori ja soseuta perunat.
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta ja sekoita. Lisää vehnäjauhot, suola ja sulatettu rasva. Lisää soseutetut perunat, loput maidosta ja murustele joukkoon sinihomejuusto. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna tekeytyä hetken aikaa ennen paistamista.
3. Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä lettuja. Tarjoa letut kylmäsavulohen, ranskankerman ja punasipulisilpun ja hienonnetun tillin kera.
Vinkki! Voit kypsentää perunat mikrossa. Pistele pestyihin perunoihin reikiä, peitä kuvulla ja kypsennä täydellä teholla (600 w) noin 12 - 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2