Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
noin 16 kpl
500 g jauhoista perunaa
4 munaa
1 rkl voita
1 dl kuohukermaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
suolaa, muutama kierros
valkopippuria myllystä
Paistamiseen:
voita
1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Laita perunat siivilään ja valuta niistä vesi pois huolellisesti. Nosta perunat kulhoon ja murskaa niiden rakenne rikki esimerkiksi puuhaarukalla.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää perunoihin voi, keltuaiset, kerma ja mausteet. Sekoita. Lisää massaan jauhot.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Paista heti voissa miedohkolla lämmöllä lettuja.
4. Tarjoa perunaletut lämpiminä blinien tapaan.
Katso myös nämä herkulliset reseptit:
Blinipannukakkupalat ja katkaraputäyte
Blinien herkulliset täytteet
Sitruuna-ricottaletut ja paahdettu suola-hunajakastike
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2