Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Perunaletut

Pehmeät perunaletut ovat juhlavaa talvitarjottavaa. Niiden kanssa voi tarjota blinien lisäkkeitä, kuten mätiä, katka­ra­pus­ka­genia tai vaikkapa savuporotahnaa.

noin 16 kpl

500 g jau­hois­ta pe­ru­naa

4 mu­naa

1 rkl voi­ta

1 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

suo­laa, muu­ta­ma kier­ros

val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja kei­tä ne kyp­sik­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Lai­ta pe­ru­nat sii­vi­lään ja va­lu­ta niis­tä vesi pois huo­lel­li­ses­ti. Nos­ta pe­ru­nat kul­hoon ja murs­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki esi­mer­kik­si puu­haa­ru­kal­la.

2. Erot­te­le kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set. Li­sää pe­ru­noi­hin voi, kel­tu­ai­set, ker­ma ja maus­teet. Se­koi­ta. Li­sää mas­saan jau­hot.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Nos­te­le val­ku­ais­vaah­to va­ro­vas­ti tai­ki­naan. Pais­ta heti vois­sa mie­doh­kol­la läm­möl­lä let­tu­ja.

4. Tar­joa pe­ru­na­le­tut läm­pi­mi­nä bli­nien ta­paan.

Kat­so myös nämä her­kul­li­set re­sep­tit:

Bli­ni­pan­nu­kak­ku­pa­lat ja kat­ka­ra­pu­täy­te

Bli­nien her­kul­li­set täyt­teet

Sit­ruu­na-ri­cot­ta­le­tut ja paah­det­tu suo­la-hu­na­ja­kas­ti­ke

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ