Artikkeli

Perinteinen pannuleipä

Liuota hiiva veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi...

2 mu­naa

2 dl tum­maa so­ke­ria

4 dl haa­le­aa mai­toa

1 tl suo­laa

8 dl veh­nä­jau­ho­ja, luo­mu tai spelt

1 1/2 dl voi­su­laa

25 g hii­vaa + 1 rkl vet­tä

Pääl­le:

150 g man­te­li­las­tu­ja

1/2 dl ka­ne­li­so­ke­ria

1/2 dl voi­su­laa

1. Liu­o­ta hii­va ve­teen.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si.

3. Läm­mi­tä mai­to kä­den­läm­pöi­sek­si ja se­koi­ta mu­na­vaah­don kans­sa. Li­sää hii­va, suo­la ja voi­su­la sekä jau­hot. Tai­ki­nan kuu­luu ol­la löy­sää ku­ten kak­ku­tai­ki­na.

4. Ku­moa tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le lei­vin­pel­lil­le ja an­na nous­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

5. Va­lu­ta pääl­le voi­su­la ja pei­tä pin­ta ka­ne­li­so­ke­ri­se­ok­sel­la sekä man­te­li­las­tuil­la.

6. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kul­lan­kel­tai­sek­si, noin 20 mi­nuut­tia. Lei­vän kor­keus vaih­te­lee pan­nun koon mu­kaan, ku­van lei­pä pais­tet­tiin 22x34 cm suu­rui­ses­sa uu­ni­pan­nus­sa

Koti ja keit­tiö 1-2/2002